Assalamualaikum....

jom kongsi..ilmu..menjadi penyuluh jiwa menerangkan hati yang digelapkan dengan kotoran debu dosa...(Imam Nawawi)

"Membiarkan orang lain sahaja yang bermotivasi dalam memperolehi pahala bukanlah sifat orang beriman. Jangan biarkan kata-kata negatif orang terhadap sesuatu yang baik untuk akhirat anda, membantutkan semangat. Jadikan ia pendorong dan motivasi..."(Hassan al-Banna)

"Janganlah engkau merasa seolah-olah umurmu masih panjang kerana lamunan seperti itu banyak membawa kepada ajal..."

(Syair)

jom dakwah

"Jika seseorang mendapat hidayah lantaran kamu, kurniaan itu lebih baik daripada apa-apa yang disinari matahari"hadis riwayat al-Tabrani..

Sabtu, 4 Disember 2010

PESAN

MAK:" HANG TAHAN KA? CUMA SATU DUK SANA JANGAN DOK BUKAK INTERNET JER ..UMOQ BUKAN MUDA DAH..ATIQAH DAH KAHWIN...NANTI ORANG DAPAT CUCU MAK TGOK JER..BLAJAQ BTUL-BETUL"
AYAH:" HANG TAHAN KA..LAMA TU 6 TAHUN , KALAU HANG MAU AYAH TAK KISAH CUMA NANTI TAKUT HANG TAK TAHAN JA"
TEMAN KE SYURGA:" ALA UKHTI PERGI LA DULU....JANGAN MENILAI APA YANG KITA TAK TAHU!"
KAKAK:"AKAK OK JER..TRY LA..HANG NAK TUNGGU APA LAGI..BUKAN TAK USAHAKAN..NI JALAN YANG TELAH DIPILIHKAN ..YANG KEMUDIAN SOAL REZEKI..ALLAH DAH ATUR PERGI JER..K..KAK DAH SURVEY KAWAN KAK DIA KATA OK JER..CUMA CAKAP OWANG PUTIH HANG KENE STRUGGLE SIKIT"
MAK SAUDARA:"SERIOUS KE NI NAK PERGI? OK..JADI ASIAH YUSRA TAU"
SEPUPU(AZRAI YANG MACAM ADIK KANDUNG):" WEI HANG NAK PI..AWAT JAUH? HUHU TAK PE..KALAU ADA APA2 MASALAH CONTACT AKU ..

BUAT INSAN 2 YANG TERSAYANG..SAYA TAK JANJI APA2 SEBAB TAKUT TAK MAMPU..JADI DOAKAN YE..SEMOGA SAYA BERUSAHA TERUS MENJADI GADIS ACUAN AL-QURAN DAN SUNNAH...SERTA KEPUTUSAN YANG SAYA AMBIL BAIK UNTUK AGAMA SAYA DAN BAWA KEBAIKKAN PADA SEMUANYA DAN DIREDHAI ALLAH PADA JALAN YANG TELAH SAYA PILIH DAN DIPILIH OLEH ALLAH NI..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan