Assalamualaikum....

jom kongsi..ilmu..menjadi penyuluh jiwa menerangkan hati yang digelapkan dengan kotoran debu dosa...(Imam Nawawi)

"Membiarkan orang lain sahaja yang bermotivasi dalam memperolehi pahala bukanlah sifat orang beriman. Jangan biarkan kata-kata negatif orang terhadap sesuatu yang baik untuk akhirat anda, membantutkan semangat. Jadikan ia pendorong dan motivasi..."(Hassan al-Banna)

"Janganlah engkau merasa seolah-olah umurmu masih panjang kerana lamunan seperti itu banyak membawa kepada ajal..."

(Syair)

jom dakwah

"Jika seseorang mendapat hidayah lantaran kamu, kurniaan itu lebih baik daripada apa-apa yang disinari matahari"hadis riwayat al-Tabrani..

Sabtu, 3 April 2010

DOA BERSAUDARA

اللهم انك تعلم أن هذه القلوب قد اجتمعت على محبتك، والتقت على طاعتك، وتوحدت على دعوتك، وتعاهدت علىنصرة شريعتك، فوثق اللهم رابطتها، وأدم ودها، واهدها سبلها، واملئها بنورك الذى لا يخبو، واشرح صدورها بفيضالإيمان بك، وجميل توكل عليك، واحيها بمعرفتك، وأمتها على الشهادة فى سبيلك، إنك نعم المولى ونعم النصيرYa Allah, Engkau mengetahui bahwa hati-hatikami ini telah berkumpul di tempat ini karenamengasihi-MU; bertemu untuk memenuhi perintah-Mu; bersatu untuk memikul beban da'wah-Mu.Hati-hati ini telah mengikat janji setia untukmendaulat dan menyokong syariat-Mu. Makaeratkanlah ya Allah atas ikatannya, dankekalkanlah kemesraan di antara hati-hati ini.Tunjukkan kepada hati-hati ini akan jalan-Muyang haq. Penuhkan hati ini dengan cahayaRabbani-Mu yang tidak kunjung padam. Lapangkanhati ini dengan limpahan iman dan keindahantawakkal kepada-Mu. Hidupkan hati ini denganma'rifat tentang-Mu. Dan jika Engkaumentakdirkan mati, maka matikanlah pemilikhati-hati ini sebagai para syuhada dalamperjuangan agama-MU. Engkaulah sebaik-baiksandaran dan sebaik-baik penolong.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan