Assalamualaikum....

jom kongsi..ilmu..menjadi penyuluh jiwa menerangkan hati yang digelapkan dengan kotoran debu dosa...(Imam Nawawi)

"Membiarkan orang lain sahaja yang bermotivasi dalam memperolehi pahala bukanlah sifat orang beriman. Jangan biarkan kata-kata negatif orang terhadap sesuatu yang baik untuk akhirat anda, membantutkan semangat. Jadikan ia pendorong dan motivasi..."(Hassan al-Banna)

"Janganlah engkau merasa seolah-olah umurmu masih panjang kerana lamunan seperti itu banyak membawa kepada ajal..."

(Syair)

jom dakwah

"Jika seseorang mendapat hidayah lantaran kamu, kurniaan itu lebih baik daripada apa-apa yang disinari matahari"hadis riwayat al-Tabrani..

Rabu, 24 November 2010

herm...

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu....

best lagu ni..rasa macam maria ayat-ayat cinta pulak hiks-hiks berangan lagi..kalau dapat hafal surah macam dia kan best? bukan cuma angan-angan kene usaha nih! dah tanya dengan seorang kakak ni..kalau amik cos tu kene gedik-gedik sikt...astghafirullah bab gedik ni..aku ehem...tapi niat belajar kan kerana Allah..so pertimbangkan lagi..komunikasi..mememang kene belajar barangkali boleh jadikan satu fenomena..kita ubah ..macam fatimah syarha ..punyer novel...dari hiburan yang berunsur melalaikan juga menjadikan manusia mudah hanyut dengan arus angan-angan..dia sucikan semua tu dengan karya dakwah...kecintaan mendalam pada agama Allah membolehkan novel kini menjadi salah satu medium dakwah..best kan? hiburan disuntik dengan semangat dakwah yang mampu pengaruhi siapa saja yang suka bacannya..mascom..kene gedik?herm..kalau gedik..dengan kengkawan pompuan udah la..kalau kene gedik dengan lawan jantina...pilihan ditangan anda..insyaAllah kata kakak tu kalau jaga aurat orang tak berani nak ajak mengedik lebeh2 buat sekadar assigment..jer...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan